« DogRidge - Net als in de filmD'Arenberg - Back to basics »

HUGH HAMILTON - ZWART SCHAAP

30

nov

2009

Een zwart schaap, ‘every family has one’, staat er op de etiketten van Hugh Hamilton. Het zwarte schaap staat ook op de keukenschorten, petten, golfballen, T shirts, ovenwanten en flesjes olijfolie die van Hugh Hamiltons cellar door een [21-01-10] hamilton_black_sheep.jpghebbedingetjeswinkel maken.

Maar we komen voor het uitzicht: vanuit het ronde gebouwtje op een heuveltje kijk je 360 graden in de rondte uit over wijngaarden. Dus: lekker op het teras zitten en de lijst Hamilton-wijnen bestuderen. Want we komen natuurlijk ook voor de wijn. Een lekker frisse Tempranillo rosé bijvoorbeeld, of de donkere 2007 Rascal Shiraz: rozijnig en peperig van smaak.

De lijst heeft ook een aantal keuzes die je niet overal ziet, zoals de zoete Liquor Muscat die wat mij betreft iets frisser d gemogen. Én een cordial, oftewel limonadesiroop, gemaakt van de plaatselijk meest gebruikte druif, shiraz. Eigenlijk niks bijzonders, want gewoon ingedikt druivensap. Maar wel een goed idee, want aangelengd met (prik)water, een ijsklontje en een limoenschijfje levert het een vrolijk drankje op waarmee de minderjarige, geheelonthouder of BOB onder ons gezellig kan meedrinken.


©RdL
30 november 2009


Hugh Hamilton
McMurtrie Road
McLaren Vale
South Australia 5171
+61 (0)8 8323 8689
www.hughhamiltonwines.com.au