blog
« Van villa naar stalWeggewaaide koala »

Evacueren

28

feb

2010

Al twee dagen waait het ontzettend hard. De stoelen op ons terras kukelen om, buiten eten is onmogelijk vanwege rondwaaiend stof en handdoeken vliegen onmiddellijk met knijper en al van de lijn. Zelfs de surfplank voor het huis moeten we verzwaren.

[01-03-10] boom_storm.jpgDe Australian experience was daarmee vandaag nog niet afgelopen. Bij terugkomst van het strand zagen we een flinke rookwolk hangen boven het bosje naast het dorp. Politie en brandweer hadden de wegen afgezet, maar met wat omrijden kwamen we toch thuis: gelukkig, niks aan de hand met ons huisje.

Toch maar besloten meteen weer weg te gaan, want die [01-03-10] bosbrand.jpgrookpluim was hooguit een kilometer verderop en met die harde wind kan er nu eenmaal van alles gebeuren. Bovendien waren electriciteit en water ondertussen ook uitgevallen.

Evacueren dus, maar wat neem je dan mee? Daar kun je op rustige momenten gezellig over fantaseren, maar als het moment eenmaal daar is maak je eigenaardige keuzes.
Jeroen ontfermde zich over de camera, Nick pakte een Harry Potter boek en zijn DS-I mee en onze vrienden Kuuk en Lucas, juist bij ons op bezoek, stonden erop hun camper (het ‘Japannertje’) naar de doorgaande weg te rijden. Zelf bleek ik in de gauwigheid niet alleen mij laptop, maar ook de nieuwe cd van Johnny Cash te hebben ingepakt.
[01-03-10] cash_vi.jpg

© RdL
28 februari 2010