blog
« Beestjes - IIIOpblaasbare teenslipper »

Hup Holland!

21

jan

2010

McLaren Flat mag dan een vaag klein vlekje op de kaart zijn, mooi dat vandaag de Tour Down Under door onze achtertuin kwam. Vooruit, geen Tour de France, maar de organisatie heeft er veel geld voor over gehad om ’s werelds bekendste fietser naar South Australia te halen: Lance Armstrong (foto: eerste helmpje van rechts). Daar heeft iedereen het hier al maanden over.
[21-01-10] tour_armstrong.jpgPolitieke kopstukken als premier Kevin Rudd en gouverneur van de staat Mike Rann, waren er als de kippen bij om de topsporter persoonlijk op de schouder te komen kloppen, iets waarmee ze sommige mensen hier in de omgeving alleen maar tegen de haren instreken: geldverspilling, die Lance!

Hoe het ook zij, wij stonden vanochtend ruim op tijd op een strategische plek langs Kangarilla Road. Niet voor Armstrong, maar voor de Rabobank ploeg natuurlijk! Of ze ons geïmproviseerde spandoek hebben gezien – of ons hebben horen juichen – is maar de vraag, want het vergt natuurlijk nogal wat om met 35C op vals plat te fietsen.
[21-01-10] tour_holland.jpgDe meest openlijke reactie op onze chauvinistische aktie kwam van een humeurige motoragent die verontwaardigd – en minstens even chauvinistisch - riep: “Hey, it’s Australia, mate!”


© RdL
21 januari 2010