blog
« Sydney in anderhalf uurBeestjes - II »

How's the surf, dude?

13

jan

2010

Laten we eerlijk zijn, bij Australiërs denken we allemaal aan relaxte gasten die liefst in het water hangen, wachtend op de perfekte golf. En inderdaad, aan de oostkust, ook wel Gold Coast genaamd, kom je ze overal tegen, mensen die op de gekste momenten van de dag, weer of geen weer, met een surfplank lopen te slepen. Veel geblondeerd haar (M/V) en quasi nonchalante zwemoutfits.

Jeroen en Nick hebben thuis, aan onze eigen St Vincent Gulf, al een paar surflessen genomen, dus is het wel zo cool om hier [18-01-10] surfplank_iin_cruiser.jpgeen plankie te huren, in de Cruiser te douwen, en op zoek te gaan naar een mooi strand.
Het fraai genaamde Ulladulla, ten zuiden van Sydney, heeft er genoeg. Maar ja, dat zal je net zien: vandaag is het bewolkt, fris en regenachtig. Geen weer dus om een beetje te flaneren met je plank. Alleen heuse diehards gaan vandaag het water in. En in dit land wil dat zeggen: kleine kinderen met hun ouders, tienermeiden en bejaarde heren.

Terwijl de Nederlandse delegatie het na een uur compleet verkleumd voor gezien houdt, duikelen de lokale surfers onafgebroken het water in en uit. Toegegeven, ze dragen allemaal wetsuits. Zoals gezegd, altijd voorbereid op de perfekte golf.


© RdL
13 januari 2010