blog
« SpinnewebbenGezelschap »

Buiten eten!

19

okt

2009

Ineens lijkt het zover: lente. De hemel is knalblauw, het is 28 graden. Nick gaat in korte broek naar school, dik ingesmeerd met zonnebrand. Aan het eind van de dag, rozig van de warmte, nemen we een feestelijk besluit: we gaan buiten eten! Daar heb je nou een veranda voor.

We improviseren wat met tafeltjes en dan zijn we er, met een lekker gebakken zalm uit Tasmaanse wateren en een prima gelukte tuinbonensalade, helemaal klaar voor.
Dan klinkt de eerste zoem. En een bzzz. Iemand voelt een prik. En vreselijke kriebel. Muggen. Muggen! Niet twee of drie, maar tientallen tegelijk vallen onbedekte enkels, polsen, wangen, halzen en oren aan. Ze lijken zelfs op het eten te duiken.

De eerste vijf minuten doen we nog of dit geen enkel probleem is. Kom op, een mugje, we gingen toch genieten?! Waar hebben we anders die veranda voor? Maar de stemming slaat snel om. Zelfs de fantastisch mooie avondzon kan ons niks meer schelen. Vloekend en tierend rennen we met de bordjes naar binnen en trekken de deur hard dicht.
Australië = beestjes, zover zijn we nu wel.

[20-10-09] oranjeboom.jpgWe vinden troost, voor zover mogelijk, in een glas dat bijna heuse heimwee aanwakkert: bier uit Breda.
© RdL
19 oktober 2009