blog
Château De Lange: abominabel »

Happy birthday to me!

10

mrt

2009

Vooruit, de Lonely Planet heeft het over een ‘Adelaide institution’. Maar Amalfi Pizzeria Ristorante is verder een heel gewoon pizzatentje in een zijstraatje van de drukke Rundle St, waar koffiebars, restaurants, kledingzaken en outdoors winkels veel wandelvolk trekken.
[14-03-09] didgeridoo.jpg

Het menu is kordaat en overzichtelijk, maar nu komt het: de wijnkaart. Voor een glas kan ik kiezen uit zeker twintig – Australische, veelal lokale - wijnen, liefhebbers voor een fles moeten zelfs bladeren, zoveel heeft dit restaurantje te bieden. ‘Doe maar een karaf huiswijn’ is er hier niet bij. Links en rechts om me heen op het terrasje zitten mensen op prima pizza’s te kauwen met een heuse fles en grote, bevallige glazen op tafel. Dat er linnen servetten naast liggen lijkt alleen maar logisch.
Ik ben een halve etmaal in Australië, maar mijn eerste indruk is duidelijk: dit volk neemt eten serieus en is gek op z’n eigen wijn.

[14-03-09] croc_meat.jpgBij mijn kleine margherita neem ik een glas verdelho van Fox Creek Wines in McLaren Vale, net ten zuiden van Adelaide. De wijn ruikt appelig fris en naar grapefruit, net als de meestal geweldige Spaanse Rueda’s die vaak van deze druif worden gemaakt. Het eten is goed, de wijn is perfect en zo wordt mijn verjaardag, die ik voor het eerst van m’n leven in mijn eentje vier, toch nog gezellig.
Happy birthday to me!

© RdL
maart 2009