blog
« Daar zijn de druiven!Regenwater en strakke broekjes »

Koninklijke wijn en countrymuziek

25

mrt

2009

Haar dessertwijn, een late oogst riesling, werd geserveerd bij de lunch ter gelegenheid van koningin Elizabeths 80e verjaardag. Hoe dat zo gekomen is, weet wijnmaakster Stephanie Toole, die onder het label Mount Horrocks een zeer bescheiden maar zeer gewaardeerde collectie wijn maakt, eigenlijk ook niet. Maar een goed verhaal is het wel en ze is er [28-03-09] mt_horrocks_gebouw.jpgmaar wat trots op. Inmiddels zijn alle druiven van dit jaar binnen, behalve dan de rieslings die net zo lang blijven hangen todat ze zo verschrompeld en geconcentreerd zoet zijn dat ze de perfecte basis vormen voor de dessertwijn waarop een belangrijk deel van de Mount Horrocks reputatie rust.

Stephanie lijkt me best een ontspannen type, maar van deze riesling druiven ligt ze naar eigen zeggen wel eens wakker: ze blijven nu nog zo’n vier tot zes weken hangen en in de tussentijd kan regen de vruchtjes schaden en wind de trossen van hun inmiddels dunner wordende takjes blazen.

[28-03-09] mt_horrocks_borden.jpgVandaag worden juist de nieuwe naamborden geïnstalleerd van het kleine wijnbedrijf, dat alleen in weekenden publiek ontvangt in het voormalige stationnetje van Auburn, in Clare Valley. Stephanie heeft het stationsgebouw, dat in 1918 werd gebouwd, tijdens de renovatie zoveel mogelijk intact gelaten en dus lijkt ook het Mount Horrocks-bord precies op het originele stationsbord.

[28-03-09] bill_bedfords_band.jpgHandige man Bill Bedford is degene die zorgt dat de borden piekfijn op hun plek komen, maar deze bloke heeft ook nog andere talenten: Bill is zanger/gitarist en heeft met zijn band de cd ‘She Must Have Been an Angel’ uitgebracht, in samenwerking met en opgedragen aan zijn in 2001 overleden dochter Kylie.
Onvervalste Australische countrymuziek....

© RdL
maart 2009