blog
« TrendsetterGroen »

Klam zweet

20

mrt

2009

‘Zo hard mogelijk remmen en dan maar op het midden mikken’ had Allen Jenkins van Wynns me eerder deze week verteld toen ik hem vroeg naar kangaroes en wat te doen als er zo’n beest ineens voor je auto op de weg hopt. Proberen te ontwijken is vaak gevaarlijker namelijk, lichtte hij schouderophalend toe. Het klonk als een verstandig advies, [21-03-09] kanga_bord.jpgmaar ook als een hoogst naargeestig scenario voor iemand die niet eens muggen doodslaat.

Ik weet niet wat kangaroes overdag zoal uitvoeren, maar volgens Allen worden ze vooral aktief aan het begin van de avond en ook in het donker heb je meer kans op problemen. Geen punt: die pakweg 400 kilometer van Coonawarra naar het verder landinwaarts gelegen stadje Mildura, aan de Murray River, doe ik natuurlijk in een paar uurtjes. Voor schemer binnen...
Tja. Ik reis nu eenmaal altijd langzamer dan ik denk. Toen was het ineens zes uur, stond de zon al laag en zat ik de laatste honderd kilometer toch met enigszins klamme handen aan het stuur. Enfin, geen roo gezien, gelukkig.

Wel emu’s. Een groepje van een stuk of zes stond maar wat in het veld te staan toen ik langsreed, maar ging er op een drafje vandoor toen ik probeerde snel te stoppen.
Dit is ongeveer het landschap, denk de emu’s er zelf maar bij:
[21-03-09] emu_landschap.jpg
© RdL
maart 2009