blog
« Fazant in een jasjeGeen files vandaag »

Primeurs

15

mrt

2009

Vandaag heb ik voor het eerst mijn ruitenwissers gebruikt waar ze voor bedoeld zijn: ruiten wissen. Ik heb ze de afgelopen dagen al talloze malen heen en weer zien zwiepen, maar dan op momenten dat ik eigenlijk op zoek was naar de richtingaanwijzer.
[15-03-09] ruitenwissers.jpgDe Britten hebben Australië opgescheept met de merkwaardige gewoonte om links op de weg te rijden en dat vergt van een bezoeker aanpassingsvermogen, flexibiliteit, geduld en oplettendheid. Links op de weg betekent: rechts in de auto en vrijwel alle knopjes, spiegels en poken op rare plekken. Was ik zo verheugd te merken dat de pedalen ‘gewoon’ zijn, de teleurstelling dat de stokjes links en rechts van het stuur gespiegeld zijn heb ik nog steeds niet helemaal verwerkt.
Maar vandaag, tijdens een rit van zo’n 350 kilometer van Barossa Valley naar het zuidoostelijker gelegen Coonawarra, heb ik zoveel piepkleine regenbuitjes over me heen gekregen dat ik eindelijk de ruitenwissers min of meer onder controle heb.

En over links gesproken: de zeer gevreesde rotondes vind ik nog wel meevallen. Maar tegen de tijd dat ik achteloos een kruising kan oversteken, ontspannen een u-turn maken of zomaar spontaan de berm in draaien voor een snelle foto, mag ik weer aan rechts gaan wennen.
Op onverharde, stille weggetjes ben ik overigens nog steeds regelmatig aan de verkeerde kant te vinden...

Nog een primeur vandaag: eindelijk een kangaroe! Groot, grijs en heel relaxed....
[15-03-09] kangaroo.jpg
© RdL
maart 2009