blog
« Kanga BangaPrimeurs »

Fazant in een jasje

14

mrt

2009

Ik ben een dag later veel meer te spreken over Maggie’s pheasant terrine. Maggie Beer en haar man Colin hadden in de jaren zeventig een fazantenfokkerij en dus begon Maggie te koken met fazant. Daar groeide een zeer populair restaurant uit met fazanten specialiteiten. Het restaurant hebben ze gesloten, maar Maggie’s recepten zijn er nog: die zijn vertaald [14-03-09] fazant.jpgnaar een stapel kookboeken en een gourmetlijn met Maggie’s olijfolie, Maggie’s kruidenmengsel, Maggie’s gepekelde vijgen, Maggie’s rode wijnazijn, Maggie’s sauzen en meer van dat soort zaken.

Maggie Beer’s Farm Shop is op zaterdagmiddag tjokvol met gezinnetjes en culinaire luxebeesten die een rustiek picknickmandje bestellen en met een glas wijn op het terras aan het meertje ernaast gaan zitten. Onder luid kwetterende regenboogparkieten smul ik van de terrine met stukjes fazantenvlees gewikkeld in druivenbladeren.

En ja, het zijn scharrelfazanten....
[14-03-09] scharrelfazant.jpg
© RdL
maart 2009