« Curly Flat - The art of inactivityLazy Ballerina: piepklein »

KANGARILLA ROAD: ZINFANDEL

20

jul

2010

Struikel niet over honden Billie en Mo, want die liggen graag op de deurmat – hoewel, ze komen nog liever meteen ontspannend kwispelend op bezoekers af. Naast de deur van Kangarilla Roads cellar door staan grote versies van de gedetailleerd in zwart wit getekende druivenbladeren, die in het klein misschien wel de mooiste etiketten van McLaren Vale vormen.[08-09-10] kangarilla_road_1.jpg
Zinfandel
De tekening van het cabernet sauvignon-blad met z’n ‘oogjes’ vormt het logo van het familiebedrijf, maar Kangarilla Road [08-09-10] kangarilla_road_3.jpgonderscheidt zich met een andere druif van het doorsnee aanbod in de regio: zinfandel. De in Californië geliefde druif – verwant aan de Italiaanse primitivo en de Croatische plavac mali – levert onder leiding van KR’s wijnmaker Kevin O’Brien een zachte, elegant fruitige wijn op. Primitivo heeft KR ook: die is iets kruidiger van smaak. Ook erg lekker in de KR lijst: viognier, genaamd Good Intentions. Fris, fijn vol fruit: nectarines, abrikoos.

Hang wat op de bank in de stijlvolle cellar door, of zoek een stoel op het terras, overdekt met (in de herfst prachtig rood gekeurde) slingerende druivenplanten. Vandaar heb je mooi uitzicht op de zinfandelstokken.


Kangarilla Road Wines
Hamilton Rd
McLaren Flat
South Australia 5171
Tel. +61 (0)8 8383 0533
Cellar door open: ma-vr 9-17 uur, weekend 11-5 uur
www.kangarillaroad.com.au


©RdL
juli 2010