« WebwijnVorstelijke wijn »

WIJN UIT DE KRAAN

16

feb

2008

Is wijn online kopen al handig voor de moderne mens, het kan nog beter. Wijn downloaden. Wie kijkt op www.usbwine.com ziet hoe dat kan met een grandioze uitvinding: een usb stekker met wijnkraantje. Steek de stekker in de computer, klik op een wijn en draai aan het kraantje: glas eronder en drinken maar! Past op pc en Mac, is verkrijgbaar in drie kleuren.
Zeg, is dit een grap ofzo? Jazeker. Een hele goede zelfs. De Franse wijnwebwinkel 1Jour1Vin.com liet het reclamebureau ZS2 een stunt uithalen.


Met succes, vertelt een van de mensen achter ZS2, Scott Hillier, telefonisch vanuit Frankrijk: de winkel werd onmiddellijk bestookt met wijnbestellingen.” En, vond iedereen het grappig? “Nou, er was ook veel verwarring. ‘Mijn moeder wil dat kraantje bestellen, maar snapt niet hoe dat moet’ - dat soort reacties.” Het Franse stel dat het ‘revolutionaire’ snufje op de site demonstreert ziet er dolgelukkig uit. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Ik snap alleen niet hoe ze er zo fris en nuchter bij blijven.
[14-01-09] skalli.jpgHet filmpje heeft alles van een parodie op de Franse wijncultuur, maar dat vindt Hillier te ver gezocht. Helaas kun je vanuit Nederland niet bestellen bij 1Jour1Vin. Dus voor een Frans glas toch gewoon naar de winkel. Robert Skalli’s citroengele chardonnay ruikt romig naar toast, begint in smaak vol maar eindigt toch elegant en appelig fris. Een laatste vraag aan Hillier. Op de site wordt 2239 als het jaar genoemd waarin de wijn-usb werkelijkheid zal worden. Is dat realistisch? “Waarom niet? Als iemand nou eerst draadloze electriciteit uitvindt, dan lijkt me dit de logische volgende stap.”

Robert Skalli chardonnay 2005
Gall & Gall € 7,39

©RdL
Trouw
16 februari 2008