ARCHIEF

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002

2001

2000

1999

1998

1997

« Tolkien ***The Biggest Little Farm **** »

THE SECRET LIFE OF PETS 2 ***

6

jun

2019

Een kindervriend is hij niet, geeft hij toe. Totdat hij zelf een kind krijgt. De aanhankelijke terriër Max zat helemaal niet te wachten op de baby die zijn baasje, Katie, kreeg. Maar een paar jaar verder zijn jochie en hondje onafscheidelijk. Nu het kind zien te beschermen in levensgevaarlijk New York.

Met ‘The Secret Life of Pets 2’ keren de makers van animatiehits als ‘Despicable Me’ en ‘Minions’ terug naar het groepje huisdieren dat zich volledig misdraagt zodra hun baasjes de voordeur achter zich dichttrekken. In de eerste film leverde dat bijzonder geestige sequenties op waar iedereen met een huisdier met plezier aan zal terugdenken. Het knappe van de film was dat de dieren rijk geschakeerde, grappige karakters kregen.
[05-06-19] secret_life_of_pets_2__1.jpgIn dit vervolg is er meer aandacht voor actie en maar liefst drie plotlijnen, waardoor er iets minder te genieten valt van heerlijk achteloos geschetste dierenpersonages met zeer menselijke trekken.

De stem van komiek Louis C.K. werd na diens #metoo schandaal vervangen door collega-grappenmaker Patton Oswalt voor hondje Max, dat dit keer meegaat op een familietripje naar het platteland. Als stadsdier krijgt hij daar niet alleen te maken met enge beesten zoals een kalkoen, maar ook met andere mores: een hond slaapt buiten en is nergens bang voor.
Dat laatste leert hij van een doorgewinterde no nonsense waakhond die in de originele versie de erg leuke, warm-autoritaire stem krijgt van Harrison Ford.

Thuis in New York gaat ondertussen schoothondje Gidget undercover als kat om een verloren speeltje terug te krijgen. En het pluizig witte konijn Snowball dat zich eerder al had ontpopt als dierenactivist, verkleedt zich als superheld om een circustijger te bevrijden.
[05-06-19] secret_life_of_pets_2__2.jpgHet past allemaal net in één film en jonge kijkers zullen smullen van de achtervolgingen en achtbaanmomenten door een nachtelijk kermisterrein en bovenop een rijdende trein. Maar een naargeestige Russische circusdirecteur is niet persé een aanwinst voor een film die over dieren gaat.

De echte pareltjes zijn de inkijkjes in het leven van huisdieren die we denken te kennen. Viervoetige patienten in de wachtkamer van een dierenarts die stuk voor stuk stijf staan van de psychische problemen. Jonge hondjes die doelbewust sokken van baasjes laten verdwijnen. Gefrustreerde hamsters in een oneindig draaiend rad dat ze nergens zal brengen. Een ijdel hondje dat de afwasmachine gebruikt als beauty salon. Kortom, de geheimen van huisdieren.

The Secret Life of Pets 2 / Huisdiergeheimen 2
Regie: Chris Renaud, Jonathan del Val
Met de stemmen van Patton Oswalt, Kevin Hart, Lake Bell, Harrison Ford (originele versie);
Fedja van Huêt, Jandino Asporaat, Karin Bloemen, Frank Lammers (Nederlandse versie)


© RdL
Trouw
6 juni 2019