« Elvis imitatorsPatti Cake$ **** »

THE ONLY LIVING BOY IN NEW YORK ***

24

aug

2017

Hij is net afgestudeerd en weet niet goed wat ie aanmoet met het leven: het hoofdpersonage in ‘The Only Living Boy’ in New York doet denken aan ‘the graduate’ in de gelijknamige klassieker uit 1967.

Thomas hangt nog een beetje onder de vleugels van zijn geslaagde, welgestelde ouders, wier etentjes hij graag opschudt met provocerende opmerkingen. Pas wanneer hij ontdekt dat zijn vader (Pierce Brosnan) een romance heeft, maakt Thomas een sprong voorwaarts.

Dit luchtige, plezierig voortkabbelende grootstedelijke drama speelt zich af in de betere kringen van New York, waar hoogopgeleide cultuurliefhebbers zich lijken vast te bijten in luxeproblemen. Maar regisseur Webb (‘The Amazing Spider-Man’) benadert ze in rustig opgebouwde scènes met compassie en openbaart geduldig hun diepergelegen zwakke plekken.
[24-09-17] only_living_boy_in_ny.jpg
Burberry-model Callum Turner is prima als de jongeman die, naïef en slim tegelijk, zijn nieuwe buurman in vertrouwen neemt: Jeff Bridges als huis, tuin & keuken-filosoof in een sober appartementje. Thomas ontketent een familiedrama door ook zelf een affaire te beginnen met zijn vaders minnares (Kate Beckinsale als diva die in bed opmerkelijk preuts onder de lakens blijft), met een verrassend louterend effect op alle betrokkenen.

De lange titel, naar een liedje van Simon & Garfunkel, pretenteert meer dan de film waarmaakt, maar dat is precies de charme: ‘The Only Living Boy in New York’ is een bescheiden, warm verhaal.

The Only Living Boy in New York
Regie: Marc Webb
Met Callum Turner, Kate Beckinsale, Jeff Bridges, Pierce Brosnan, Cynthia Nixon
***


© RdL
Trouw
24 augustus 2017