« Orpheline ***Elvis imitators »

HAMPSTEAD **

17

aug

2017

In Engeland is hij een bekende figuur onder de naam Harry the Hermit. Deze kluizenaar bewoonde jarenlang een geïmproviseerd huisje in een van Londens meest geliefde landschapsparken, Hampstead Heath. Toen projectontwikkelaars dreigden hem te verjagen won hij in 2007 in de rechtszaal een vergunning om te blijven op zijn landje, dat inmiddels miljoenen ponden waard was.

‘Hampstead’ is een losse, romantische bewerking van dit verhaal, dat onder regie van Joel Hopkins een gestaag kabbelend, traag verlopend drama wordt zonder de humor waar je op hoopt. Diane Keaton speelt een Amerikaanse weduwe die in een sjiek appartementencomplex tussen roddelende vrouwen woont, en zich tot haar eigen verbazing aangetrokken voelt tot de kalme, onaangepaste bosbewoner.
[24-09-17] hampstead.jpgDe vrolijke, 71-jarige Keaton heeft nog immer een huppeltje in haar tred, maar ze valt wat makkelijk terug op maniertjes van het type nerveuze vrouw dat ze zo vaak heeft gespeeld. Brendan Gleeson, wiens rossige haar nog fel door zijn grijze wenkbrauwen en baard steekt, kan op zijn sloffen overtuigend een anti-sociale mopperpot spelen en doet dat dan ook.

Samen zijn ze een mooi stel, maar scenario noch regie hebben de ambitie ze uit te dagen tot verrassingen. Jammer voor de acteurs, en ook voor de kijker. Die kan z’n anderhalf uur beter doorbrengen in een mooi stadspark.

Hampstead
Regie: Joel Hopkins
Met Diane Keaton, Brendan Gleeson, James Norton
**


© RdL
Trouw
17 augustus 2017