« City of Ghosts ****Du forsvinder *** »

KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE ***

21

sep

2017

Drie jaar geleden kregen de Kingsman-stripfiguren, agenten van een Britse geheime dienst, hun eerste filmbewerking. De kracht van de eerste film was niet alleen de snelle actie en technische snufjes die we van collega James Bond wel kennen, maar ook de gerenommeerde acteurs in gastrollen.

Dat is ook de troef van dit tweede deel. Colin Firth, Julianne Moore: ze zijn de pareltjes in een film die voor het overige niet ver boven de genreconventies uitstijgt.

Wanneer het hoofdkwartier van Kingsman, dat schuilgaat gaat in een Londens winkeltje vol onberispelijke maatkleding, binnen de eerste tien minuten in de as is gelegd, gaat agent Eggsy (Egerton) op onderzoek uit.
[24-09-17] kingsman_golden_circle.jpg
Zo komen we terecht in de binnenlanden van Zuid-Amerika waar drugsbarones Poppy uitstekende zaken doet. Gespeeld door Julianne Moore is deze in primaire kleuren geklede dame een even kille als onweerstaanbare zakenvrouw die zich kapot verveelt in de jungle.

Ondertussen gaat Eggsy een samenwerking aan met de Amerikaanse evenknie Statesman, die een whiskeystokerij als façade heeft. En zo hobbelt de strijd tussen goed en kwaad oorverdovend door. Langdurige achtervolgingen, fikse explosies en geinige actiescènes: eerder stripachtig dan realistisch in beeld gebracht zijn ze best amusant om naar te kijken.

Maar je wacht op Jeff Bridges in een frisgeschoren rol als opperspion Champagne, Channing Tatum als moderne cowboy Tequila en op Elton als…tja, een soort parodie op Elton John.

Kingsman: The Golden Circle
Regie: Mathew Vaughn
Met Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Julianne Moore
***


© RdL
Trouw
21 september 2017